• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 7 (1398)
دوره دوره 6 (1397)
دوره دوره 5 (1396)
دوره دوره 4 (1395)
دوره دوره 3 (1394)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 2 (1393)
دوره دوره 1 (1392)
منصول ملاشاهی خمکی, آتنا, وارسته مرادی, علی. (1394). بررسی اثر روش‌های مختلف استخراج عصاره بر ترکیبات موثره و عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره گیاه دارویی Cynara scolymus L. در استان گلستان. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 3(3), 74-85.
آتنا منصول ملاشاهی خمکی; علی وارسته مرادی. "بررسی اثر روش‌های مختلف استخراج عصاره بر ترکیبات موثره و عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره گیاه دارویی Cynara scolymus L. در استان گلستان". اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 3, 3, 1394, 74-85.
منصول ملاشاهی خمکی, آتنا, وارسته مرادی, علی. (1394). 'بررسی اثر روش‌های مختلف استخراج عصاره بر ترکیبات موثره و عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره گیاه دارویی Cynara scolymus L. در استان گلستان', اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 3(3), pp. 74-85.
منصول ملاشاهی خمکی, آتنا, وارسته مرادی, علی. بررسی اثر روش‌های مختلف استخراج عصاره بر ترکیبات موثره و عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره گیاه دارویی Cynara scolymus L. در استان گلستان. اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی, 1394; 3(3): 74-85.

بررسی اثر روش‌های مختلف استخراج عصاره بر ترکیبات موثره و عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره گیاه دارویی Cynara scolymus L. در استان گلستان

مقاله 8، دوره 3، شماره 3، پاییز 1394، صفحه 74-85  XML اصل مقاله (310.68 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
آتنا منصول ملاشاهی خمکی؛ علی وارسته مرادی email
گروه شیمی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
چکیده
کنگرفرنگی (آرتیشو) با نام علمی Cynara scolymus L. متعلق به تیره کاسنی است که به‌‏دلیل امکان سنتز ترکیبات پلی‏فنلی و فلاونوئیدهای آنتی‌‏اکسیدان، دارای خاصیت ضدالتهاب بوده و در صنایع غذایی و دارویی جایگاه ویژه دارد. در این تحقیق میوه‌های گیاه کنگر فرنگی در تابستان 1392 از مزرعه تحقیقات گیاهان دارویی کشت و صنعت گیاهان دارویی نیاک برداشت و عصاره اتانولی (70 درصد) آنها با استفاده از روش‌های مختلف خیساندن و اولتراسوند استخراج گردید. اندازه‌گیری میزان فلاونوئید وفنل کل با استفاده از روش‌های اسپکتروفتومتری، عملکرد آنتی‌اکسیدانی عصاره‌‌ها نیز با استفاده از روش‌هایRP, TAC, DPPH و در نهایت میزان کوئرستین و گالیک اسید  توسط دستگاه HPLC جداسازی و شناسایی گردید. نتایج نشان داد بیشترین مقدار فنل کل (mg GAE 03/172) و گالیک اسید (ppm47/1) متعلق به عصاره اولتراسوند ولی بیشترین میزان فلاونویید کل (mg QE 22/93) و کوئرستین (ppm3/3) در عصاره مستخرج به روش خیساندن گزارش شد . بیشترین میزان عملکرد آنتی‌اکسیدانی متعلق به عصاره اولتراسوند در روش RP با میزان µg/ml IC50=0.39 در مهار رادیکال آزاد گزارش شد. بررسی نتایج نشان می‌دهد که روش‌های استخراج عصاره و آنالیز نقش مهمی را در کمیت و کیفیت مواد موثره و عملکرد آنتی‌اکسیدانی گیاهان در مهار رادیکال‌های آزاد وجود دارد.
 
کلیدواژه‌ها
آرتیشو (Cynara scolymus L.)؛ آنتی‌اکسیدان؛ استخراج عصاره؛ فنل؛ فلاونویید؛ کوئرستین و گالیک اسید
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 945
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,503
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.